Pláž, moře a Pocki - cestování s voňavým čistícím sprejem je doslova láska

Ak nemáte poruke dezinfekciu alebo si práve nemáte kde umyť ruky, Pocki, čistiaci sprej jednoducho vytiahnite z vrecka. Ak sa chystáte na cesty, bez Pocki sa určite nehnite ani na krok .

Pláž, moře a Pocki - cestování s voňavým čistícím sprejem je doslova láska

Stačí, že je nenápadně vytáhnete ze sáčku, položíte na stůl a všechny oči se upřou na ně. Jsou neobyčejné, magické a osobité. Julieta sedíc na pláži u španělské Valencie natahuje ruce za barevnými malými krabičkami: I já chci Pocki! Vybírá si z různých barev obalů, experimentuje a vzápětí si voní dlaně. Kapesní čistící sprej jí doslova učaroval – a to v různých podobách! Není divu, Pocki jsou tak jedinečné, že si z nich snadno nevybere ani teenagerka.

Horké, vášnivé, temperamentní a divoké. I takové umí být Španělsko. Vracím se do něj ráda a pokaždé, když potřebuji dobít baterky po náročných týdnech. Dokonale znám exotický jih i přímočarost divokých Andaluzanů. Valencie je také láska na první pohled. Člověk, který ji už zažil, se do ní rád vrací, protože pokaždé je v ní co objevovat. Jaké by však bylo cestování nově bez Pocki?

Pocki jako skvělý společník na cestách

I vy si ještě vzpomínáte na nedostatek dezinfekce a antibakteriálních mýdel po vypuknutí pandemie? Nemáme, teď nejsou, přijdou - dokola jsme poslouchali tytéž odpovědi. Hodně se však od té doby naštěstí změnilo. Pokud se chystáte na kratší či vzdálenější cesty, šupněte si do kapsy Pocki.

Nevadí, že po ruce nemáte dezinfekci nebo si zrovna nemáte kde umýt ruce. Pocki čistící sprej jednoduše vytáhnete ze sáčku nebo z tašky, nastříkáte ho na ruce a vzápětí je máte čisté, hydratované a navíc i voňavé.

Pocki je výborný společník, ať jste kdekoli. Hodí se do kapsy, dámské kabelky, na pracovní stůl, ale i do auta či vašim ratolestem do školní tašky. A pokud se chystáte na cesty, bez Pock se už určitě nehněte ani na krok.

Na letištích i ve vlacích vyhrává Pocki

Znáte to? Letí vám letadlo. Před odletem vás však ještě čeká detekční kontrola. Vyložit počítač, vybrat si drobnosti z kapes, možná si budu muset zout i boty. V jednu chvíli se dotýkáte mnoha věcí najednou. Na letiště jsem zvyklá, mám je ráda, protože se na nich toho hodně děje. Jsou jakoby zvláštním světem plným lidí různých národností i přelétavých emocí. Nejnovější jsem si oblíbila ještě cosi. Při každé cestě vlakem, taxíkem či letadlem používám svého voňavého společníka Pocki.

Poté, co na pás vykládám zavazadla a kosmetiku, pracovnice letiště zbystří pozornost. Mezi zabalené kosmetiky vytahuje barevné Pocki a prohlíží si je. Vždyť kdo by ne, když jsou prostě nepřehlédnutelné. Sedíc v letadle si čistím ruce a po příletu zjišťuji, že jakýkoli přesun v hromadném prostředku mě dělá na neodolatelné vůni Pocki více a více závislou.

Vítejte na Estación del Norte ve Valencii

Z malého letiště ve Valencii lze metrem velmi snadno dostat do centra města. Stačí vystoupit na hlavním nádraží Estación del Norte . Miluji její neutuchající ruch. Nachází se přímo hlavního bulváru a hned poblíž staré býčí arény Plaza de Toros, která i dodnes slouží pro občasné býčí zápasy. Jedná se o starou tradici, proti které však v současnosti vystupuje stále více Španělů.

V Estación del Norte se můžete kochat krásnými španělskými rychlovlaky, které se zde sbíhají iz větších měst jako jsou Barcelona nebo Madrid. Každou chvíli jí prochází mnoho lidí. Turisté si ji neustále fotí, jelikož překrásná historická budova stanice je jednou z hlavních děl známého uměleckého směru Valencian Art Nouveau a od roku 1986 se považuje za národní kulturní dědictví.

Přidanou hodnotou stanice jsou také malé designové obchůdky či skvělá kavárna. Stačí vytáhnout Pocki a čerstvý pomerančový džus vám zde s úsměvem naservírují během celého dne i se skvělou španělskou kávou.

Moře, pláže a Pocki – dokonalé spojení

Valencie je domovem nejen pro domácí Španěly, ale i mnoha přistěhovalců zejména z Jižní Ameriky. Typická španělština se ve třetím největším španělském městě, opředeném množstvím historie a krásných zelených parků, mísí s argentinským, mexickým či kolumbijským přízvukem. Není divu, že iz ulic a okolních pláží se často ozývají latinsko-americké rytmy a spontánně na nich tančí lidé. „Latinos“ si rádi nade vše užívají života.

Jednou z oblíbených malebných pláží u Valencie je L´Amardá , která lemuje otevřené Středozemní moře. Není to žádné populární letovisko a místní ji mají velmi rádi i kvůli malému „chiringuitu“ (letní bar). Pláž má spíše komunitní charakter a v jejím okolí se nacházejí historické staré domy, které původně patřily místním rybářům žijícím ve svých komunitách.

Ve Španělsku se stmívá mnohem později. Je to způsobeno i tím, že země během 2. světové války přešla na středoevropský čas, přestože geograficky patří do stejného časového pásma jako Portugalsko, Island nebo Velká Británie. Psal se 16. březen 1940, když se v této jihoevropské zemi večer v jedenáct hodin čas posunul dopředu a změnil se na letní. Tato změna měla přinést lepší využití přirozeného slunečního světa, úsporu elektřiny a pomoci továrnám, které mohly být otevřeny déle. Na podzim se už však čas nezměnil a k původnímu času se Španělé nevrátili ani po smrti autoritativního France. A tak není divu, že v létě se zde stmívá před desátou.

Během letních podvečerů lidé na pláži cvičí jógu a na podzim, kdy se počasí mění a zvedají se vlny, se zde sbíhají i místní surfaři. Julieta je mladá Italka, jejíž otec je přistěhovalcem z Argentiny. Po několika letech života v Miláně našli svůj domov právě ve Španělsku. Pokud si myslíte, že teenagery nemají žádný vztah a přístup k hygieně, jste na omylu. Julieta se po plážovém volejbalu celá od písku vrhá na Pocki.

Juli zkoumavě testuje jedno barevné balení za druhým. Přivoníce k dlaním zvolá: „Tohle chci!“ Ukáže na žluté Pocki little sweet heart – čistící sprej plný šťavnaté sladkosti, která doslova připomíná dětství. A přestože jde o edici pro nejmenší , zdá se, že stejně si ji dokážou oblíbit i teenagery a dospělí.

Co je víc, pokud svému dítěti už nemusíte dokola vysvětlovat základní pravidla hygieny a potřeby čištění rukou v post pandemickém čase? Díky prvnímu kapesnímu čistícímu spreji Pocki už nikdy nebudete muset přemlouvat své dítě na lepkavé gely.

Pocki také na zábavnou večeři s přáteli

Někteří Španělé říkají: Nežijeme proto, abychom pracovali. Pracujeme proto, abychom žili. I když si mnoho Slováků myslí, že Španělé tolik nepracují, opak je pravdou. Mnozí končí v práci io deváté večer. Ale zároveň také platí, že mnozí jsou doslova požitkáři a mají smysl pro dobré jídlo i krásu.

Víte, jaké je typické jídlo pro Valencii? Uhodli jste - valenciánská paella! V nedaleké Albuferu, sladkovodním jezeře, které je domovem mnoha stěhovavých ptáků i pelikánů, se dokonce pěstuje speciální rýže na paellu.

Pokud neradi sdílíte jídlo s přáteli, do Španělska raději ani nechoďte. Dobré jídlo, víno, sladké dezerty či káva io půlnoci – i takto chutná španělský život. Lidé milují gastronomii a všechny požitky života. Setkání s přáteli je oblíbenou aktivitou mnoha Španělů i přistěhovalců.

Ve Valencii dokonce žijí i mnozí Slováci. Mezi nimi i Lenka a Ivana, které si historické a kulturní město s přístupem k moři a mnoha přírodním krásám doslova zamilovaly.

Naše poslední podzimní setkání ve Valencii se neslo v duchu několikahodinového oběda, který se skládal z několika chodů. Samozřejmě přitom nemohly chybět ani Pocki, jejichž přidanou hodnotou je, že obsahují přírodní složky nejvyšší kvality a tím jsou pro pokožku nezávadné. Vytáhla jsem na stůl celé balení ao Pocki se strhla doslova bitva. Tak proč si nedat jeden vzpomínkový photoshooting?

Díky Pocki vaše ruce vždy zůstávají před i po každém jídle čisté, nelepkavé a voňavé. Výjimečný čistící sprej navíc dámám i pánům přináší hlubokou hydrataci a výživu i díky hydratační složce z opuncie . A co je víc než čistota a příjemná vůně, která okouzlí vaše smysly?

Vyberete si? U Pock vždy vyhrává vůně

Pocki® Little Sweet Heart je nasáklý vanilkou, kokosem a ananasem. Ať je jakékoli roční období, užijte si čistícím sprejem ve žlutém balení veselou letní náladu

Pocki® Base&Balance v modrém balení obsahuje vzácné exotické a dřevité vůně. Kardamom, agarové dřevo, tabák, tonka a pyžmo. Uvolněte se a zhluboka se nadechněte.

Pocki® Heart&Emotions je čistící sprej v růžovém balení naplněný vůněmi hrušky, mandarinky, Neroli a Ylang Ylang oleje. Vychutnejte si energetickou a afrodiziakální vůni, která potěší a vyživí vaši duši a nabije vás emocemi.

Pocki® Pure Clean je čistící sprej v šedém balení, který je vyroben speciálně pro alergiky a přesto krásně voní po santalovém dřevě a kombinaci vanilky, růže a jasmínu.

Zelené Pocki® Mind&Motivation přinášejí vlnu energie, která vás doslova zaplaví svěžestí a dodá vám energii i díky citrónovému a pomerančovému oleji pro zlepšení nálady.

 

Tak co, vybrali jste si? Vytvořte si s Pocki jedinečný rituál, který pozvedne vaši mysl i náladu v každém dni.