Voňavý čistící sprej přináší lidem radost nejen na cestách.

Voňavý čistiaci sprej prináša ľuďom radosť nielen na cestách.

autor : Petra Nagyová

Pocki je více než obyčejná dezinfekce. Voňavý čistící sprej přináší lidem radost nejen na cestách

Stačí, že ho člověk nenápadně vytáhne ze sáčku, nastříká na ruce, položí na stůl a všechny oči se upřou jen na něj. Kapesní čistící sprej Pocki® cestuje s lidmi doslova po celém světě. Nejde jen o klasickou dezinfekci, ale mnohem víc. Rukám dodává pocit čistoty, lehkosti z hydratace a zároveň je vyživuje. Díky barevným obalům v kombinaci s mixem různých vůní lze Pocki® dokonale kombinovat do každého dne. Více o vývoji a jedinečnosti unikátního čistícího spreje vyráběného na Slovensku prozradila Iveta Zlejší, ředitelka pro vývoj a výrobu společnosti Sanitizer.

Jak vás napadla myšlenka vyvinout čistící sprej Pocki®?

Rádi cestujeme a objevujeme nová místa. Jelikož mladí a už i ti nejmenší se v současném světě často přesouvají, napadlo nás vyvinout dezinfekci, která by se vešla do kapsy džínů, případně malé kabelky a byla snadno a rychle použitelná kdekoli jsme a potřebujeme se cítit bezpečně a svěže.

S Pocki® na cestách. V Litvě, cesta z Vilniusu k vodnímu hradu Trakai u hlubokého jezera Galvé. V pohodě as radostí a kdy tam už budeme.

Za několik měsíců na to vypukla pandemie, která pouze zdůraznila její důležitost v každodenním životě. Kamkoli člověk jde, měl by ji mít s sebou. To nás nastartovalo a myšlenku našeho výjimečného čistícího spreje jsme rozvíjeli ještě víc. Nazvali jsme ho Pocki® a název jsme odvodili z anglického slova „pocket“, což v překladu znamená kapsu. Asociovali jsme ho s představou mladých lidí, kteří v zadní kapse kalhot nosí mobily. Namísto nich však mohou nosit i svůj oblíbený čistící sprej s pěkným barevným designem, který je sice v kapse neviditelný, avšak po vytažení nepřehlédnutelný.

Nosí. Hladí. Mívají. Píší. Otevírají. Zavírají. Mačkají. To vše naše ruce dokážou. Dopřejte jim čistý, hydratovaný a voňavý pocit s Pocki®, ukrytý v kapse.

Čím se Pocki® odlišuje od jiných dezinfekčních gelů nebo mýdel?

Náš čistící sprej se výrazně odlišuje od ostatních dezinfekčních produktů. Nechtěli jsme vyvíjet klasickou dezinfekci, při jejímž použití ruce cítit po alkoholu a jejich kůže zůstává suchá. Chtěli jsme, aby se Pocki® postaral o jejich čistotu a zároveň je hydratoval a vyživoval. Jeho vzácnou hydratační složkou je ultra rafinovaný a certifikovaný lektvar z opuncie fíkové, který blokuje uvolňování stresových markerů ze senzorických nervových buněk v pokožce, čímž ji zároveň zklidňuje a zpevňuje. M vynikající hydratační vlastnosti díky vysokému obsahu sloučenin vážících vodu.

Hydratace díky opunce fíkové. Vynikající hydratační vlastnosti díky vysokému obsahu sloučenin vážících vodu.

V neposlední řadě byla pro nás důležitá i jeho vůně. Při mixování vůní jsme využili účinků aromaterapie. Nakonec vznikl mix pěti různých vůní pro jednotlivé druhy Pocki®. Jejich úspěch spočívá právě ve voňavé kombinaci s netradičním provedením barevných obalů. Věříme, že i díky tomu se běžná hygiena rukou může změnit na rituál, který pozvedne mysl.

Vonná kompozice Pocki® přináší čistou radost ze života. Vybrat si můžete až z pěti vůní a každá přináší jinou náladu.

Jak dlouho jste vyvíjeli Pocki®?

Naší vizí bylo, že pokud člověku nehrozí delší mytí rukou, stačí si na ně stříknout Pocki®, rozetřít a vzápětí má svěží pocit z hydratovaných a voňavých rukou. K ní jsme se však museli postupně dopracovat. Je třeba říci, že co se týče složení spreje, Slovensko má přísná pravidla, která platí v celé Evropské unii.

Vývoj celého produktu nám trval relativně dlouho. Byla to precizní práce, které podléhal kvalitní výběr surovin zkušenými kosmetickými chemiky, přičemž celou výrobu zastřešujeme lokálně na Slovensku. Pocki® je veganský produkt a neobsahuje žádné vedlejší živočišné produkty. Moderní design Pocki® obalu nám navrhl profesionální designér, který spolupracuje také se značkou Jaguar Land Rover a je z čistě recyklovatelného plastu.

Komu každému je Pocki® určeno?

Prvotní cílovou skupinou byli mladí lidé. Naše cílovka se však velmi rychle rozšířila. Zkušenostmi jsme zjistili, že k čistotě nejvíce inklinují matky s dětmi, které se svými ratolestmi chodí ven a dbají o hygienu. Dítě při hře nejednou něco chytne, následně si dá ruce do úst. Právě pro ně je ideální čistící sprej Pocki®, kterým jim vždy, když je třeba, očistí ruce ať už na hřišti nebo na dovolené. Pro nejmenší jsme dokonce vyvinuli speciální edici Pocki® Little Sweet Heart nasáklou vanilkou, kokosem a ananasem.

Pocki® je veganský produkt a je vhodný i pro ta nejmenší stvoření, pro děti od 3 let.

Potom je zde skupina lidí, kteří už mají své zázemí, dospělé děti a rádi cestují. Představte si všechny ty přesuny ve vlacích, autobusech nebo letištní haly. Tam, kde nemají k dispozici vodu a mýdlo, mají Pocki®. Starší lidé zase chodí častěji k lékařům, do lékáren, ale také na běžné nákupy. S čistícím sprejem, který mohou nosit v kapse nebo v kabelce, mají vždy jistotu čistých rukou a tedy i většího bezpečí.

Lidé mají na výběr z pěti barevných provedení s mixem různých vůní. Podle čeho si mohou vybrat své Pocki?

Zpočátku jsme si mysleli, že jeden druh bude určen dámám, další pánům a dětem. Nakonec jsme však zjistili, že používání Pocki® je vysloveně emoční záležitost. Každý jej používá podle toho, k čemu má chuť. Někomu se líbí barva obalu, jinému vůně čistícího spreje. I proto si lidé u nás často neobjednávají Pocki® po jednom, ale rovnou celou sadu.

Pocki® vám vydrží dlouho. Náplň má 30 ml, která vystačí na více než 400 střiků.

Pocki® Little Sweet Heart ve žlutém balení je nasáklý letní exotikou. Pocki® Base&Balance v modrém obalu obsahuje vzácné dřevité vůně v kombinaci s kořeněným kardamonem. V růžovém obalu je Pocki® Heart&Emotions - čistící sprej naplněný vůněmi hrušky, mandarinky, Neroli a Ylang Ylang oleje. Zelené Pocki® Mind&Motivation má příjemnou svěží vůni díky citrónovému a pomerančovému oleji.

Pocki® vám vydrží dlouho. Náplň má 30 ml, která vystačí na více než 400 střiků.

Pokud chce mít někdo vysloveně pouze čisté a hydratované ruce a nechce, aby vůně čistícího spreje prorazila jeho parfém, může si vybrat z unisexové edice Pocki® Pure Clean v šedém balení, která je vyrobena speciálně pro alergiky.

Je zájem o Pocki® iv zahraničí?

Čistící sprej Pocki® jsme zatím uvedli na slovenský trh, s přesahem do České republiky. Produkty se snažíme dostat i do kamenných obchodů, kde je to složitější, jelikož jsme nastavili laťku kvality vysoko a nechceme ji podlézat. Zájemci si jej mohou objednat prostřednictvím našeho e-shopu.

Naší vizí do budoucna je posunout se celkově na evropský trh a pokračovat is nejbližšími zeměmi jako jsou Česká republika, Rakousko či Německo. Pomalu si nás nacházejí i lidé v Americe či v Anglii. Dozvídají se o nás v celém světě i díky tomu, že naši zákazníci si své Pocki® berou všude do světa – ať už na lyžování do Alp, do Španělska k moři nebo kamkoli na služební cestu. Prostřednictvím Facebook Messengeru nám přistávají fotografie s Pocki® z Egypta, Portugalska iz dalekého Norska, jednoduše odkudkoli. Vracejí se nám objednávky od stálých zákazníků a to nás těší.

Pocki® s námi is vámi cestuje blízko i daleko.

 

Chystáte ještě nějakou Pocki® novinku?

Nechceme vyrábět účelové levné výrobky s umělými vůněmi. Cílem Pocki® je přinášet lidem radost ze života a vytvářet pocit bezpečí a jemných čistých rukou. V této linii chceme jít také s dalšími produkty. Vyvinuli jsme nové hydratační mléko na ruce v podobě spreje, které se brzy objeví na trhu. Jeho základem bude znovu výtažek z opuncie, přičemž bude obohaceno o mnoho výjimečných výživných složek. Půjde o hydratační mléko, které si stačí nastříkat na ruce a vzápětí se vstřebá do pokožky, čímž člověk může pokračovat nerušeně v dalších aktivitách. Chceme, aby tak snadno, jak se náš čistící sprej nosí, se i příjemně používal.

 

 

Vyberete si? U Pocki® vždy vyhrává vůně!

Vonná kompozice Pocki® přináší čistou radost ze života. Vybrat si můžete až z pěti vůní a každá přináší jinou náladu.

Pocki® Little Sweet Heart je nasáklý vanilkou, kokosem a ananasem. Ať je jakékoli roční období, užijte si čistícím sprejem ve žlutém balení veselou letní náladu

Pocki® Base&Balance v modrém balení obsahuje vzácné exotické a dřevité vůně. Kardamom, agarové dřevo, tabák, tonka a pyžmo. Uvolněte se a zhluboka se nadechněte.

Pocki® Heart&Emotions je čistící sprej v růžovém balení naplněný vůněmi hrušky, mandarinky, Neroli a Ylang Ylang oleje. Vychutnejte si energetickou a afrodiziakální vůni, která potěší a vyživí vaši duši a nabije vás emocemi.

Pocki® Pure Clean je čistící sprej v šedém balení, který je vyroben speciálně pro alergiky a přesto krásně voní po santalovém dřevě a kombinaci vanilky, růže a jasmínu.

Zelené Pocki® Mind&Motivation přinášejí vlnu energie, která vás doslova zaplaví svěžestí a dodá vám energii i díky citrónovému a pomerančovému oleji pro zlepšení nálady.